welcome

ڀلي ڪري آيا .... سلامت رھو

دل جو دورو ۽ فالج سميت مختلف بيمارين کان بچڻ جو آسان طريقو

ويسٽرن آسٽريليا:(خميس 26 جون 2025ع)جيڪڏهن توهان دل جي بيمارين کي برقرار رکڻ چاهيو ٿا، جنهن ۾ دل جو دورو ۽ فالج شامل آهن، ته اهو ڪرڻ تمام آسان آهي. بس پالڪ، ڪيلي يا ٻين وانگر سائي پنن واري ڀاڄين کي استعمال ڪرڻ جي عادت بڻايو. اهو هڪ نئين طبي مطالعي ۾ ظاهر ٿيو آهي. ايڊٿ ڪوان يونيورسٽي، يونيورسٽي آف ويسٽرن آسٽريليا ۽ ڊينش ڪينسر انسٽيٽيوٽ جي هن گڏيل مطالعي مان ظاهر ٿيو ته سائي پنن واري ڀاڄين جو استعمال دل جي صحت لاءِ فائديمند آهي. اهو ياد رکڻ گهرجي ته دنيا ۾ سڀ کان وڌيڪ موت دل جي بيماري جي ڪري ٿين ٿا. دل جي بيماري جو اصطلاح دل جي صحت سان لاڳاپيل مسئلن کي بيان ڪرڻ لاءِ استعمال ڪيو ويندو آهي، جنهن ۾ دل جو دورو، بي ترتيب دل جي ڌڙڪڻ، يا هن عضوي جي مختلف حصن کي ڪنهن به قسم جو نقصان شامل آهي. مطالعي مان معلوم ٿيو ته غذا ذريعي وٽامن K1 حاصل ڪرڻ سان دل جي بيماري جو خطرو گهٽجي ويندو آهي. محققن چيو ته پالڪ ۽ گوبي جهڙيون سائي پنن واريون ڀاڄيون وٽامن K1 سان مالا مال آهن. هن وڌيڪ چيو ته سٺي ڳالهه اها آهي ته انهن ڀاڄين کي روزاني غذا جو حصو بڻائي سگهجي ٿو. دل جي نظام سان گڏ، هي وٽامن عضلات جي صحت لاءِ پڻ فائديمند آهي، جيڪو هڏن جي طاقت وڌائي ٿو. محققن جي مطابق، روزانو انهن ڀاڄين جو اڌ پيالو کائڻ وٽامن ڪي حاصل ڪرڻ جو هڪ آسان طريقو آهي ۽ دل جي موتمار بيمارين کي روڪڻ ۾ پڻ مدد ڪري ٿو. هن چيو ته هي وٽامن رت جي رڳن جي تنگ ٿيڻ جو خطرو گهٽائي ٿو، جيڪو دل جي دوري ۽ فالج کي روڪڻ ۾ مدد ڪري ٿو. هن چيو ته نتيجا واضح طور تي ظاهر ڪن ٿا ته غذا جو دل جي صحت تي اثر پوي ٿو ۽ وٽامن K1 سان مالا مال سائي پنن واريون ڀاڄيون دل جي صحت لاءِ تمام اهم ٿي سگهن ٿيون. هن مطالعي جا نتيجا يورپي جرنل آف نيوٽريشن ۾ شايع ٿيا.

ایک تبصرہ شائع کریں

0 تبصرے