welcome

ڀلي ڪري آيا .... سلامت رھو

ڇا روزانو مڇي جي تيل جا ڪيپسول کائڻ جو ڪو فائدو آهي؟

ڪراچي:(خميس 26 جون 2025ع)مڇي جو تيل سڀ کان وڌيڪ استعمال ٿيندڙ غذائي سپليمينٽ آهي. مڇي جي تيل ۾ اوميگا 3 فيٽي ايسڊز وڌيڪ هوندا آهن، جيڪي صحت لاءِ تمام ضروري سمجهيا وڃن ٿا. جيڪڏهن توهان مڇي کائڻ پسند نٿا ڪريو، ته مڇي جي تيل جا ڪيپسول توهان کي اوميگا 3 فيٽي ايسڊز حاصل ڪرڻ ۾ مدد ڪري سگهن ٿا. مڇي جي تيل ۾ اوميگا 3 فيٽي ايسڊز سان گڏ وٽامن اي ۽ ڊي به شامل آهن. اهي ٻئي وٽامن صحت لاءِ تمام ضروري آهن. هي سپليمينٽ مردن لاءِ تمام ضروري ٿي سگهي ٿو ڇاڪاڻ ته انهن کي تمام گهڻا فائدا ملن ٿا. بانجھ پن جو خطرو گهٽائي سگهجي ٿو دنيا ۾ 15 سيڪڙو جوڙا بانجھ پن جو شڪار ٿين ٿا ۽ اهو خطرو وڌندڙ عمر سان گڏ مردن ۾ وڌي ٿو. پر تحقيقي رپورٽن ۾ اشارو ڏنو ويو آهي ته مڇي جي تيل جي ڪيپسول جو استعمال مردن کي بانجھ پن کان بچائي سگهي ٿو. هن تيل ۾ موجود اوميگا 3 فيٽي ايسڊ جسماني سوزش ۽ آڪسائيڊٽيو اسٽريس کي گهٽائي ٿو، اهي ٻئي عنصر آهن جيڪي پيداواري صحت کي نقصان پهچائين ٿا. دل جي صحت کي فائدو ڏئي سگھي ٿو مڇي جي تيل ۾ موجود اوميگا 3 فيٽي ايسڊ دل جي صحت کي بهتر بڻائڻ ۾ مدد ڪري سگھن ٿا. آمريڪي دل جي ايسوسيئيشن موجب، اوميگا-3 فيٽي ايسڊ دل جي بيمارين جهڙوڪ دل جي ناڪامي، هاءِ بلڊ پريشر، رت جي لپڊس ۽ فالج جو خطرو گهٽائي ٿو. ڪلينڪل تجربن مان اهو به معلوم ٿيو آهي ته اوميگا-3 سپليمينٽس دل جي مسئلن جو خطرو گهٽائي ٿو. چمڙي کي پڻ فائدو ڏئي ٿو مڇي جي تيل جا ڪيپسول چمڙي کي صحتمند رکڻ لاءِ مفيد آهن جڏهن ته مختلف چمڙي جي مسئلن کي علاج ڪن ٿا. انهن جو استعمال سج جي روشني سان چمڙي کي ٿيندڙ نقصان کي گهٽائي ٿو، ۽ خشڪي ۽ خارش کي دور ڪري ٿو. نظر لاءِ مفيد ثبوت ظاهر ڪيا ويا آهن ته جسم ۾ اوميگا 3 فيٽي ايسڊ جي گهٽتائي اکين جي بيمارين جو خطرو وڌائي ٿي. تحقيقي رپورٽن ۾ اهو به ظاهر ڪيو ويو آهي ته مڇي کائڻ سان عمر سان گڏ نظر جي نقصان جو خطرو گهٽجي ويندو آهي، جڏهن ته، مڇي جي تيل جي سپليمنٽس تي گهڻي تحقيق نه ڪئي وئي آهي. پر جيڪا تحقيق ڪئي وئي آهي، ان مطابق انهن سپليمنٽس جو استعمال نظر کي فائدو ڏئي سگهي ٿو. ياداشت کي بهتر بڻائي ٿو اوميگا 3 فيٽي ايسڊ دماغ جي ڪم لاءِ ضروري آهن. تحقيقي رپورٽن ۾ اشارو ڪيو ويو آهي ته اوميگا 3 فيٽي ايسڊ سان مالا مال کاڌي جو استعمال الزائمر جي بيماري جو خطرو گهٽائي ٿو. ماهرن جو خيال آهي ته اهي سپليمينٽس سنجيدگي جي گهٽتائي جو خطرو گهٽائي ٿو، پر ان حوالي سان وڌيڪ تحقيق جي ضرورت آهي. ڊپريشن جي علامتن کان نجات اوميگا 3 فيٽي ايسڊ جو وڌيڪ استعمال ڊپريشن ۽ ٻين ذهني خرابين کي روڪڻ ۾ مدد ڪري سگهي ٿو. هڪ مطالعي مان معلوم ٿيو ته جيڪي ماڻهو وڌيڪ مڇي کائيندا آهن انهن ۾ ڊپريشن جو خطرو 17 سيڪڙو گهٽ هوندو هو. هڏن کي مضبوط ڪرڻ ممڪن ٿي سگهي ٿو ڪيلشيم ۽ وٽامن ڊي هڏن جي صحت لاءِ ضروري آهن، پر ڪجهه تحقيقي رپورٽن ۾ اهو تجويز ڪيو ويو آهي ته اوميگا 3 فيٽي ايسڊ پڻ هڏن لاءِ فائديمند آهن. رپورٽن ۾ اهو معلوم ٿيو آهي ته وڌيڪ اوميگا 3 فيٽي ايسڊ استعمال ڪرڻ سان ماڻهن ۾ هڏن جي کثافت وڌي ٿي. بهرحال، وڌيڪ تحقيق جي ضرورت آهي ته اهو طئي ڪيو وڃي ته مڇي جو تيل هڏن کي مضبوط ڪرڻ ۾ ڪيترو مدد ڪري ٿو.

ایک تبصرہ شائع کریں

0 تبصرے